Parag Khanna در کتاب زیر چاپش با نام «آینده از آن آسیاییهاست» (The Fture is Asian) مینویسد:
منطقه اقتصادی آسیا حال ۵۰% از GDP دنیا و دو سوم از رشد اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده است. از ۳۰ تریلیون دلار پیشبینی شده برای رشد مصرف طبقهی متوسط بین سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۳۰ انتظار میرود فقط ۱ تریلیون دلارش مربوط به کشورهای غربی امروزی باشد. بقیه از آسیا خواهد بود.
۶۰% جمعیت جهان در آسیا زندگی میکنند. با رسیدن جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد، آسیا برای همیشه پرجمعیتترین در دنیا خواهد بود.
رشد اقتصادی آسیا در حال افزایش است و تقریباً بیشتر کشورهایی که سریعترین رشد اقتصادی را دارند در آسیا قرار گرفتهاند. در سال ۲۰۱۸ کشورهای دارای بالاترین رشد، هند، چین، اندونزی، مالزی و ازبکستان گزارش شدند.
رایجترین تفکر غربی اشتباه در مورد آسیا، چین محور بودن این قاره است و تصور غالب این است که امریکا و چین بر سر رهبری دنیا رقابت میکنند. اما نه دنیا و نه آسیا به سمت یک جهان چینی پیش نمیروند. از جمعیت ۵ میلیاردی آسیا ۳.۵ میلیارد چینی نیستند و آیندهی آسیا چیزی بیش از خواستهی چینیهاست. اینکه «چین رهبر آسیاست» همانقدر برای آسیاییها غیرقابل قبول است که «امریکا رهبر غرب است» برای اروپاییها.
از طرفی هم چین برخلاف امریکا یک قدرت استعمارگر نیست و به دنبال منابع و بازارهای خارجی است نه استعمار خارجی. استراتژی اصلی چین در ایجاد زیرساختارهای خارجی منجر به کاهش وابستگیاش به تامین کنندگان خارجی شده است.
آیندهی چین در آسیا است و اقدامات این کشور سبب تحرک دیگر کشورهای آسیایی و ارتباط هرچه بیشتر آنها و پیشرفت و مدرنیزه شدنشان میشود. آسیاییها بار دیگر قارهی خود را به مرکز جهان تبدیل خواهند کرد و این قرن از آن آنها خواهد بود.
برای مطالعهی بیشتر به سایت fastcompany مراجعه کنید:
https://bahmancapital.com/?p=2246