درخواست جذب سرمایه

۲۰۱۸ و مهم‌ترین تحولات فناوری‌های حقوقی – بخش اول

این مقاله طولانی نوشته باب آمبروگی در ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸ است. دلیل انتخاب این مقاله و این حوزه تخصصی این است که این بخش از تحولات فناورانه دنیا تقریبا توسط کسی در ایران دنبال نمی‌شود و از نظر من (مترجم) زیرساختی‌ترین حوزه فناورانه است. ما به دلایل مختلف که بعدا روی آن کار خواهم کرد به این بخش از فعالیت‌های استارتاپی و نوآورانه اقبالی نشان نداده‌ایم و من نه از سر تقلید و خودباختگی، بلکه از سر تحیر نسبت به توجه جوامع پیشرفته به این حوزه است که آن را دنبال می‌کنم. امیدوارم مدیران و مسئولین مرتبط، کارآفرینان و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز اهمیت کلیدی این حوزه را سریعتر درک کنند و به چالش‌های عمیق این حوزه سریع‌تر ورود کنند.

سال ۲۰۱۸ سالی طوفانی برای فناوری‌های حقوقی بود. هنوز یک هفته از سال ۲۰۱۸ نگذشته بود که خبر فروش Avvo به Internet Brands منتشر شد. از آن زمان تا کنون، اخبار مربوط به فناوری حقوقی بدون توقف بوده‌است به قدری که نمی‌توان همه اخبار را پیگیری کرد.

چند سالی است که ۱۰ تحول مهم در صنعت فناوری حقوقی را جمع‌آوری می‌کنم. سال گذشته ۱۰ مورد اصلی را نادیده گرفتم و فقط روی یک مورد یعنی زن‌ها در فناوری حقوقی تمرکز کردم.(۲۰۱۳, ۲۰۱۴, ۲۰۱۵, ۲۰۱۶)

امسال یک لیست از ۱۰ مورد برتر کفایت نمی‌کند. آنقدر اتفاق‌های مهم افتاده است که نمی‌توان همه چیز را در ۱۰ مورد خلاصه کرد. در عوض امسال اندازه لیست را دو برابر می‌کنم و ۲۰ مورد از مهم‌ترین تحولات فناوری‌های حقوقی را بیان می‌کنم.

مثل سال‌های گذشته، ترتیب ذکر شدن موارد ربطی به اهمیت آن‌ها ندارد. همه آن‌ها به روش خودشان اهمیت دارند.

 

۱. آنالیتیکس ضروری می‌شود.

اگر قرار بود مهم‌ترین فناوری حقوقی سال را با نگاه به دستور کار کنفرانس‌ها و میزان پوشش رسانه‌ای انتخاب کنیم، احتمالاً پیشرفت مداوم هوش مصنوعی مهم‌ترین تحول بوده است.‌ اما اگر بخواهیم مهم‌ترین فناوری را بر اساس تأثیر مستقیم در فعالیت‌های حقوقی انتخاب کنیم، بدون شک باید آنالیتیکس را انتخاب کنیم.‌ همانطور که در یکی از نوشته‌های اخیرم پیشنهاد کردم، داریم به نقطه‌ای نزدیک می‌شویم که استفاده نکردن از آنالیتیکس برای وکیل‌ها تخطی از قانون به حساب خواهد آمد.

در سال جاری LexisNexis در مرکز گزارش‌های مربوط به آنالیتیکس بوده‌است. این شرکت پس از کسب مالکیت Machina Lex در سال ۲۰۱۵ و Ravel Law، به طور پیوسته تلاش می‌کند تا زیرساخت ایجاد شده توسط این محصولات را در بستر تحقیقات قانونی خود ادغام کند. این شرکت به طور پیوسته حوزه‌های کارکردی تحت پوشش بستر آنالیتیکس Lex Machina را گسترش داده‌است و با کمک زیرساخت Ravel نتایج جستجوی بصری و آنالیتیکس منحصر به فردی به آن اضافه کرده است که می‌تواند زبان قضات را مورد بررسی قرار دهد.‌ تعیین‌کننده‌ترین زمان برای LexisNexis امسال در ماه جولای بود، زمانی که بخش عمده‌ای از فضای آنالیتیکس را در دست خود گرفت.

اما LexisNexis به هیچ وجه تنها بستر آنالیتیکس حقوقی در سال جاری نبود. شرکت Thomson Reuters نیز با راه‌اندازی پلتفرم تحقیقات نسل بعدی‌اش به نام Westlaw Edge شروع به کار کرد که برای اولین بار تجزیه و آنالیتیکس تفصیلی را به پلتفرم تحقیق Westlaw آورده‌است. در جای دیگری از دنیای حقوقی، Fastcase بستر آنالیتیکس خود با نام Workbench را منتشر کرد، که گفته می‌شد به متخصصان حقوقی اجازه می‌دهد که از آن برای ایجاد آنالتیکس سفارشی خود در دعوی قضایی استفاده کنند و شرکت Gavelytics منابع مالی جدیدی را بدست آورد و دامنه پوشش خود را گسترش داد.

پیوندهای مرتبط:

۲. فناوری حقوقی جهانی می‌شود.

مدت‌هاست که فناوری‌های حقوقی اقلیمی محدود داشته است. ما در آمریکا معمولاً روی آنچه در این کشور در حال رخ دادن است تمرکز می‌کنیم و در نتیجه توسعه فناوری حقوقی در دیگر مکان‌های دنیا را نادیده می‌گیریم اما امسال، این موضوع به طور چشمگیری تغییر کرد. دنیای فناوری حقوقی مسطح‌تر شد. این امر تا حد زیادی به لطف رویداد هکتان حقوقی جهانی بود.

این تلاش جسورانه توسط برگزارکننده‌های این رویداد که پیش از این حتی یک رویداد محلی هم اجرا نکرده بودند، یک موفقیت بزرگ بود. آن‌ها توانستند ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تیم در ۴۰ شهر و ۲۲ کشور در سراسر جهان را در این رویداد کنار هم بیاورند.‌ در طی این هکتان، آن‌ها Dera Nevin را به عنوان «سفیر جهانی برای فناوری حقوقی» تعیین کردند که به ۱۹ مقصد در ۱۵ کشور در ۶ قاره سر زد و در بیش از ۴۰ روز با هکرها و کارآفرینان مختلف ملاقات کرد.‌ برندگان نهایی از مکان‌های متفاوتی مانند بوداپست، هنگ‌کنگ، دنور و نیویورک آمده بودند.

و این موضوع به ما نشان داد مسائلی که به دنبال پرداختن به آن هستیم یا راه‌حل‌هایی که در حال توسعه آن‌ها هستیم، کاربرد محلی ندارند. به طور شگفت انگیزی، مشکلاتی که نظام‌های حقوقی و قضایی در هر کشور با آن روبه‌رو هستند، مشکلاتی است که دیگر کشورها نیز با آن‌ها روبه‌رو هستند و در سراسر جهان، هکرها و کارآفرینان و دیگران با اشتیاق تلاش می‌کنند که فناوری‌هایی برای حل این مشکلات ارائه دهند.

من امسال به اندازه کافی خوش‌شانس بودم که برخی از این موارد را شخصاً ببینم. در ماه آوریل، به Lexpo، یکی از کنفرانس‌های بین‌المللی پیشرو در اروپا سفر کردم، جایی که توانستم با وکلا و کارآفرینان از سراسر اروپا صحبت کنم. اخیراً هم به مسکو سفر کردم تا در کنفرانس Skolkovo Legal Tech یکی از کنفرانس‌های فناوری حقوقی روسیه شرکت کنم.‌ هر دوی این رویدادها، این ایده را در من تقویت کردند که مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستیم و راه‌حل‌هایی که در حال توسعه هستیم، تا حد زیادی جهانی هستند.

پیوندهای مرتبط:

۳. پژوهش‌های حقوقی باهوش‌تر و جامع‌تر می‌شوند.

با توجه به اینکه سال ۲۰۱۸ با منازعه بین دو محصول تحقیقات حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی شروع شد، می‌توانستیم حدس بزنیم که این سال برای این حوزه اهمیت زیادی خواهد داشت. نه تنها تحقیقات به خاطر نسل جدیدی از ابزارها که با هوش مصنوعی و پردازش زبان طبیعی کار می‌کردند، هوشمندانه‌تر شدند، بلکه به لطف یک پروژه مهم که همه قوانین پرونده‌های آمریکا را آنلاین در اختیار قرار می‌داد، وسیع‌تر شد.

سال ۲۰۱۸ سالی بود که در آن پلتفرم‌های پژوهشهای حقوقی محصولات متنوعی ارائه کردند که هر کدام طراحی شده بودند تا پلتفرم‌های تحقیقاتی خود را «هوشمندانه» ساخته و آن‌ها را از رقبایشان متمایز کند. این کار با معرفی محصول EVA از شرکت ROSS Intelligence شروع شد، یک ابزار تجزیه و تحلیل کوچک که از لحاظ مفهومی با ابزار CARA از شرکت Casetext و Clerk از شرکت Judicta مشابه بود. این امر منجر به نزاعی شد که من در فیسبوک به صورت زنده پخش کردم و به دنبال آن رشته‌ای از محصولات مشابه که در طول سال معرفی شدند، از جمله Vincent از شرکت vLex و Attorney IO و CaseIQ از Casemine و همچنین به روز رسانی‌های عمده برای محصولی که همه چیز را آغاز کرد.

فراتر از آنالیتیکس، امسال سالی بود که در آن Thomson Reuters پلتفرم نسل بعدی پلتفرم تحقیقات قانونی خود به نام Westlaw Edge را معرفی کرد و LexisNexis با ارائه بستر Lexis Analytics قسمتی از فضای آنالیتیکس را در دست خود گرفت و انجمن آمریکایی کتابخانه‌های حقوقی محصول مبتنی بر هوش مصنوعی بلومبرگ با نام Points را به عنوان محصول جدید سال در زمینه حقوقی انتخاب کرد.

در این بازار بسیار رقابتی، Casetext مطالعه‌ای را منتشر کرد که در آن CARA را در برابر Lexis Advance قرار داده بود و نتیجه‌گیری کرده بود که وکلایی که از محصول شرکت Casetext استفاده کرده‌اند تحقیقات خود را به طور قابل‌توجهی سریع‌تر انجام داده‌اند و پرونده‌های مرتبط بیشتری پیدا کرده‌اند. Lexis از این مطالعه انتقاد کرد و آن را مغرضانه دانست و ادعا کرد که روش انجام مطالعه اشتباه بوده است.

و همزمان با دعوای بین Casetext و Lexis، دو شرکت Fastcase و Casemaker به رقابت بلندمدت خود برای دسترسی به بازار وکیل‌ها ادامه دادند.‌ در دادگاه، Fastcase در یک نبرد قانونی طولانی با Casemaker بر سر حق کپی رایت در مقررات اجرایی ایالت جورجیا، یک پیروزی کلیدی به دست آورد. در بازار، Fastcase توانست قراردادی را به ثمر برساند و به پلتفرم مورد تأیید انجمن وکلای کالیفرنیا با بیش از ۶۰ هزار عضو تبدیل شد.

سپس، در ماه اکتبر، خبری منتشر شد که در زمینه پژوهشهای حقوقی مورد تحسین همگان قرار گرفت. پروژه Caselaw Access متعلق به دانشگاه هاروارد، هدف خود را برای دیجیتالی کردن همه پرونده‌های ایالات‌متحده تکمیل کرده بود که در حدود ۶.۴ میلیون پرونده بود و اولین آن‌ها به سال ۱۶۵۸ بازمی‌گشت.‌ گرچه اسکن کردن و دیجیتالی کردن پرونده‌ها سه سال طول کشید، گویی رویای طولانی دسترسی الکترونیکی کامل به تمام پرونده‌ها به واقعیت تبدیل شده بود.

پیوندهای مرتبط:

۴. سرمایه‌گذاری‌ها به ۱ میلیارد دلار می‌رسد.

این سالی بود که سرمایه‌گذاری در فناوری حقوقی به ۱ میلیارد دلار رسید. درست است که نیمی از آن به یک شرکت به اسم LegalZoom، رسید و یک سرمایه‌گذاری ثانویه بود. با این وجود، همانطور که در اوایل سال ۲۰۱۸ نوشتم، این امر نشان می‌دهد که سرمایه گذاران بزرگ دیگر به فناوری حقوقی کم محلی نمی‌کنند.

در میان برخی سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه در سال جاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیوند مرتبط:

۵. اکتساب‌ها بیشتر می‌شود.

سال ۲۰۱۸ یک سال بزرگ برای ادغام و اکتساب در صنعت فناوری حقوقی بود. در میان اتفاق‌های برجسته امسال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

پیوند مرتبط:

 

قسمت دوم را در اینجا مطالعه کنید.

(مقاله اصلی را از این پیوند مطالعه کنید)

مطالب مشابه

ثبت دیدگاه جدید

نام ایمیل
دیدگاه