درخواست جذب سرمایه

 

شروع ناب به توسعه‌دهندگان فناوری‌های نو که اغلب دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید و تازه فارغ‌التحصیلان دانشگاه هستند کمک می‌کند با کسب مهارت‌های کارآفرینانه، مدل نهایی کسب و کار خود را بیابند و با شناخت بخش اصلی مشتریانشان و طی آموزش‌های نظری و عملی از طریق شرکت در کارگاه، برگزاری مصاحبه، کار فنی، مشورت و مذاکره، شانس خود را برای تبدیل شدن از یک تیم فناور به یک کسب و کار موفق بیازمایند.

 

«شروع ناب» برای چه کسانی مناسب است؟

مخاطبان این دوره تیم‌های نوپایی هستند که محصول آن‌ها مبتنی بر فناوری‌هایی است که عمدتاً از تحقیق و پژوهش به دست آمده یا محققانی که کارشان نتیجه یک رساله دانشگاهی در سطح دکتری یا کارشناسی ارشد است. غالباً این فناوری‌ها در بهترین حالت خود به ثبت پتنت منجر می‌شوند و تعدادی کمی از آنها به کسب و کار موفق تبدیل می‌گردند. یا اینکه با هزینه‌های شخصی و حمایتها و گرنت‌های دولتی به سطح آمادگی متوسطی از نظر فنی رسیده‌اند ولی در ورود به بازار و جلب نظر مشتریان خود بازمانده‌اند. بعد از کارایی اولیه یک محصول فناورانه نیاز است فرآیندی علمی و عملی برای بررسی انطباق ویژگی‌های محصول با نیاز بازار انجام شود و برنامه‌ریزی‌های بعدی برای توسعه تیم و کسب و کار بر اساس این بررسی‌های مهم اولیه بنا شود.

 

 

این دوره چگونه برگزار می شود؟

دوره در مدت ۳ ماه (۱۲ هفته مداوم) به شرکت‌کنندگان کمک می‌کند تا قابلیت تبدیل فناوری خود به یک کسب و کار موفق را بررسی نمایند. در هر هفته، یک روز کامل به بازخورد و بحث به صورت حضوری و آموزش از طریق یادگیری فعال (Active learning) و یادگیری مشارکتی (Cooperative learning)، اختصاص دارد و در دیگر روزهای هفته، تیم‌های فناور باید ضمن ارتباط با مشتری و یادگیری از آن‌ها، مدل کسب و کار خود را تکمیل و اعتبارسنجی کنند. شرکت‌کنندگان باید به جز یک روز حضور و مشارکت در کارگاه‌ها، حداقل ۳ روز در هفته را برای دنبال کردن فعالیت‌های مورد نیاز این دوره اختصاص دهند.​​​​​​​

 

 

با توجه به لزوم بازخورد موثر به یافته‌های کارآفرینان در جلسه حضوری و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی با روش یادگیری فعال، تعداد شرکت‌کنندگان در دوره به حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ گروه کارآفرینی محدود می‌شود. هر گروه کارآفرین باید شامل حداقل دو نفر اصلی و سهامدار باشد. به منظور دسترسی به محتوای آموزشی گسترده‌‌تر، استفاده از حضور کارآفرینان موفق و مربیان دیگر به اقتضای موضوع هر جلسه در دستور کار است.

وجود یک محصول اولیه یا پروتوتایپ با عملکرد مناسب برای شرکت در این دوره ضروری است. تفاوتی از این جهت که محصول اولیه فروش محدود داشته یا موفق به نهایی‌سازی یا فروش نشده نمی‌باشد. عمده فعالیت‌ها و آموزش‌ها حول آن محصول و مشتریان بالقوه آن انجام می‌شود.

 

 

مهارت‌هایی که در انتهای این دوره کسب می‌کنید

 

 

 

 

 

 

مدرس و مربی دوره

ارائه‌دهنده اصلی دوره دکتر علیرضا عالمی است که دوره دکتری مکانیک خود را در دانشگاه صنعتی دلفت هلند گذرانده و در کنار تحصیل در آن دانشگاه در مرکز رشد YesDelft و مرکز کارآفرینی اراسموس رتردام ECE دوره‌های کارآفرینی را طی نموده و خود بنیانگذار استارتاپ Inspectigence است. علاوه بر ایشان، از همکاران شرکت بهمن و کارآفرینان موفق در حوزه کاری و تخصص تیم‌ها هم دعوت به حضور خواهد آمد.

 

سوابق برگزاری این دوره
تاکنون این دوره چهار بار برای مرکز راهبردی فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سه بار برای مرکز نوآوری پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران و یک بار برای ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شده است و اکنون شرکت توسعه کارآفرینی بهمن به منظور توانمندسازی مخاطبان خود اقدام به برگزاری این دوره نموده است.

 

 

 

خروجی دوره و مشوق‌ها

در پایان این دوره، تیم‌ها به یک تصویر روشن از پتانسیل‌های فناوری و بازار خود می‌رسند تا یک تصمیم کلیدی برای ادامه کار و یا کنار گذاشتن آن بگیرند. همچنین ممکن است بازخوردهایی که تیم از مشتریان بالقوه می‌گیرد باعث تغییرات جزیی یا اصلاحات عمده در محصول و فناوری شود و این چرخش نقطه عطفی ایجاد نماید. تیم‌هایی که تا انتهای دوره حضور دارند و از نظر مربی و کارشناسان بهمن دستاوردهای مطلوبی داشته‌اند، در اولویت سرمایه‌گذاری بهمن قرار می‌گیرند.

 

 

 

 

 

توجه: پیش از اقدام به ثبت‌نام، فایل ارائه محصول خود را آماده داشته باشید.