درخواست جذب سرمایه

چطور به ایده ای برای راه اندازی استارتاپ برسیم؟

ایده استارتاپ

اگر عنوان این مقاله سوال شما هم هست احتمالا علاقه‌ی زیادی به راه‌اندازی استارتاپ دارید و تصورتان این است که ویژگی‌های لازم برای به موفقیت رساندن آن را هم دارید اما مشکلتان داشتن یک ایده خوب است.

اما باید بدانید راه دستیابی به ایده های استارتاپی فکر کردن به آن‌ها نیست؛ راهش این است که به دنبال مشکلات باشید به خصوص مشکلاتی که خودتان با آن‌ها مواجه هستید. برای پرداختن به این مشکلات، توصیه‌های زیر می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند:

 

به دنبال موضوعات عمیق باشید نه گسترده

برای اینکه از ایده های استارتاپی بد اما به ظاهر قابل قبول دوری کنید ایده ای را انتخاب کنید که تعدادی از افراد به شدت به دنبالش هستند نه چیزی که تعداد بیشتری خواهان دارد اما نیاز کمی به آن دارند.

پل گراهام می‌گوید:

وقتی یک استارتاپ به راه می‌افتد باید حداقل تعداد کاربرانی وجود داشته باشد که نیازمند محصول یا خدمت این استارتاپ هستند. معمولا این گروه اولیه از کاربران کوچک هستند دلیلش هم ساده است چون اگر چیزی بود که تعداد زیادی از مردم نیاز ضروری به آن داشتند به احتمال زیاد قبلا ساخته شده بود.

این یعنی باید یک بعد را در نظر بگیرید: یا چیزی بسازید که تعداد زیادی از افراد، مقدار کمی از آن را می‌خواهند یا چیزی بسازید که تعداد کمی از افراد، به دنبال مقدار زیادی از آن هستند. اما از نظر من مورد دوم بهتر است. ولی منظور این نیست که همه‌ی این نوع ایده ها، ایده های استارتاپی خوبی هستند بلکه منظور این است که بیشتر ایده های استارتاپی خوب از این نوع هستند.

 

در آینده زندگی کنید

قرار گرفتن در لبه‌ی پیشتاز یک حوزه کمک می‌کند افراد در آینده زندگی کنند و بتوانند ایده های خوب را شناسایی کنند. با زندگی در آینده می‌توان کمبودها را شناسایی و آن‌ها را برطرف کرد. بسیاری از استارتاپ ها اینگونه شروع به کار می‌کنند.

اگر به راهی که بنیانگذاران موفق به ایده هایشان رسیده‌اند توجه کنید می‌بینید که یک سری محرک‌های خارجی به ذهن‌های آماده‌ی آن‌ها تلنگر زده است. اما قرار گرفتن در لبه‌ی یک حوزه زمان‌بر است و حداقل یک سال طول می‌کشد و با چند هفته امکان‌پذیر نیست. شاید این موضوع  برایتان ناامیدکننده به نظر برسد اما واقعیت است.

 

فیلترها را خاموش کنید

وقتی متوجه شدید که به دنبال چه نوع نیازی هستید (بهتر این است که تعداد کمی به شدت خواهانش باشند) و تخصص مورد نیازش را هم دارید، کار دیگری که باید انجام دهید این است که زیاد فکر کردن را کنار بگذارید. ایده ها را بر اساس حدسی که در مورد توسعه‌پذیر بودنشان دارید نسنجید. اگر بر لبه‌ی یک حوزه‌ی به سرعت در حال تغییر قرار دارید واضح است که در ایده هایتان کمبودهایی وجود خواهد داشت چراکه آن‌ها فقط ایده های استارتاپی هستند. بنابراین فیلتر «چه کمبودی وجود دارد» را خاموش کنید. همچنین فیلترهای دیگر را هم خاموش کنید به خصوص این سوال که «آیا این ایده تبدیل به شرکت بزرگی خواهد شد؟». برای تست این موضوع به اندازه کافی زمان وجود خواهد داشت اما اگر در ابتدای کار به آن فکر کنید نه تنها بسیاری از ایده های خوب را فیلتر خواهید کرد بلکه سبب خواهد شد روی ایده های بد تمرکز کنید.

 

 

 

 

متن اصلی این مقاله را می توانید در سایت Inc مطالعه کنید.

 

مطالب مشابه

ثبت دیدگاه جدید

نام ایمیل
دیدگاه