درخواست جذب سرمایه

گورستان استارتاپ‌های ۲۰۱۸

استارتاپ های شکست خورده 2018

علی‌رغم تمام تلاش‌هایی که استارتاپ‌ها می‌کنند خیلی اوقات شرایط بر علیه آن‌ها پیش می‌رود و شکست اجتناب‌ناپذیر می‌شود. امسال هم پرونده‌ی بسیاری از  استارتاپ‌ها بسته شد، باشد که تجربیات حاصل از آن‌ها در رویش و بلوغ استارتاپ‌های آینده به کار آید.

در ادامه داستان برخی از استارتاپ‌های مطرحی که امسال شکست خوردند را بازگو خواهیم کرد.

 

 

(Airware (2011-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۱۱۸ میلیون دلار

 

استارتاپ های سیستم ابری drone

 

Airware یک سیستم نرم ‌افزاری ابری ایجاد کرده بود که به شرکت‌های ساختمانی و دیگر مشتریان کمک می‌کرد تا با آنالیز اطلاعات بدست آمده از drone ها، آسیب‌ تجهیزات را بررسی کنند. این استارتاپ نرم افزارهای هدایت و مونیتور drone و سرویس ابری جهت ذخیره‌سازی و مدیریت اطلاعات بدست آمده توسط این وسیله را ارائه می‌کرد.

این شرکت همچنین تلاش کرد تا drone های خودش را بسازد اما به این نتیجه رسید که با غول‌هایی چون DJI چین نمی‌تواند رقابت کند.

فقط چهار روز بعد از اینکه دفتر Airware با سرمایه‌گذاری و شراکت میتسوبیشی در توکیو افتتاح شد این شرکت اعلام کرد که متاسفانه بلوغ بازار بیش از آنچه تصورش را داشتیم طول خواهد کشید و علی‌رغم پیووت‌های مختلفی که برای رسیدن به موفقیت انجام دادیم موفق نبودیم.

 

 

(Blippar (2011-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۱۳۱.۷ میلیون دلار

 

استارتاپ واقعیت افزوده

 

Blippar از اولین پیشگامان حوزه‌ی واقعیت افزوده بود اما متاسفانه این بازار هنوز مورد پذیرش قرار نگرفته است و فعلاً باید به این امید منتظر بماند.

علی‌رغم اینکه این استارتاپ اوایل امسال سرمایه جذب کرد اما سرمایه‌اش را به سرعت در راه جذب مشتریان جدید از دست داد.

 

 

(Bluesmart (2013-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۲۵.۶ میلیون دلار

 

استارتاپ چمدان هوشمند

 

Bluesmart استارتاپ ارائه دهنده‌ی چمدان‌های هوشمند بود که امسال «اداره‌ی هوانوردی فدرال» به بهانه‌ی  قابلیت اشتعال باتری‌های استفاده شده در چمدان‌ها آن را مجبور به تعطیلی کرد.

این استارتاپ مجبور شد دارایی‌های خودش را به شرکت بزرگ TravelPro واگذار کند و در سایت خود نوشت «تیم ما پنج سال خستگی‌ناپذیر کار کرد تا محصولات فوق العاده‌ای بسازد و نوآوری واقعی را در اختیار مسافران در سراسر دنیا قرار دهد.»

 

 

(Doughbies (2014-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۷۶۰ هزار دلار

 

استارتاپ ارسال کلوچه

 

Doughbies یک کسب و کار ارسال کلوچه بود که با وجود سودآور بودن (۱۲% سود خالص)، بنیانگذاران آن تصمیم به تعطیلی‌اش گرفتند.

هر کسب‌وکاری استارتاپ نیست و کسب‌وکارهایی چون Doughbies نیازی به اپلیکیشن ندارند و on-demand نیستند و به سود چشمگیر و حجم بالای فروش نمی‌رسند. به همین دلیل پیش‌بینی شد که این استارتاپ نتواند به تعهداتش نسبت به سرمایه‌گذار عمل کند.

مقصر این نوع مشکلات پیش آمده، سرمایه‌گذارانی هستند که با سرمایه‌گذاری‌شان در این نوع کسب وکارها سبب متورم‌تر شدن حباب جذب سرمایه و ارزش‌گذاری می‌شوند.

 

 

(Lantern (2012-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۲۱.۵ میلیون دلار

 

استارتاپ سلامت روان

 

Lantern یک استارتاپ سلامت روان بود و برنامه‌هایی بر مبنای رفتار درمانی شناختی (CBT) ارائه می‌کرد که این برنامه‌ها ارتباط بین تفکرات، احساسات و رفتارها را بررسی می‌کند. برنامه‌ها به افراد می‌آموخت که چگونه نگرانی، استرس و تصویری که از بدنشان در ذهنشان است را مدیریت کنند.

هدف این استارتاپ حل همه‌ی مشکلات نبود بلکه می‌خواست احساس بهتری را در مردم ایجاد کند.

Lantern میلیون‌ها دلار سرمایه از دانشگاه پیتسبرگ و دیگر سرمایه‌گذاران خطرپذیر جذب کرد  اما نتوانست به تعهداتش عمل کند. تعهداتش این بود که باید از طریق اپلیکیشن موبایلی ابزارهای شخصی‌سازی شده‌ای برای مبارزه با استرس و نگرانی و … ارائه دهد.

علی‌رغم اینکه این استارتاپ از اولین‌های بازار سلامت روان که اکنون بسیار شلوغ شده است بود اما نتوانست برای نجات خودش مشتری کافی جذب کند.

 

 

(Lighthouse AI (2014-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۱۷ میلیون دلار

 

استارتاپ دوربین امنیتی هوشمند

 

دوربین امنیتی هوشمند Lighthouse AI یک محصول امیدوارکننده بود که با یک سیستم پردازش زبان‌های طبیعی، حرکات کاربران را کنترل می‌کرد. این دوربین به مرور زمان چهره‌ی افراد آشنا را یاد می‌گرفت و به کاربر کمک می‌کرد تا تنظیمات هشدار را دقیق‌تر انجام دهد.

قیمت ۲۹۰ دلاری این دوربین و اشتراک ۱۰ دلاری‌اش، یک گزینه‌ی گران برای خریداران محسوب می‌شد.

این شرکت رقبای بزرگی چون آمازون و گوگل و دیگر شرکت‌های بزرگ را داشت و کار فروشش بسیار دشوار بود و نتوانست به موفقیت تجاری برسد.

 

 

(Mayfield Robotics (2015-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: نامشخص

 

استارتاپ ربات خانگی

 

شرکت Mayfield که در اصل بخشی از شرکت بوش بود ربات جالب Kuri را روانه‌ی بازار کرد. اما در جولای امسال بوش اعلام کرد که در سبد محصولات خود دیگر جایی برای این ربات وجود ندارد.

بخشی از علت شکست این محصول به قیمت بالای آن برمی‌گردد.

این شرکت در تلاش برای یافتن سرمایه‌گذار جدید ناکام ماند و نتوانست به ادعاهایش مبنی بر آغاز رنسانس ربات‌های خانگی جامه‌ی عمل بپوشاند.

 

 

(Theranos (2003-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۱.۴ میلیارد دلار

 

استارتاپ پزشکی

 

هیچ استارتاپی تا به حال انقدر توجه‌ها را به خود جلب نکرده بود تا جایی که یک کتاب (Bad Blood) در موردش نوشته شود و یک فیلم با بازی «جنیفر لارنس» در موردش ساخته شود. اما داستان چه بود؟

Theranos در سال ۲۰۰۳ توسط الیزابیت هولمز ۱۹ ساله برای ایجاد تحول در زمینه‌ی تست‌های تشخیصی آزمایشگاهی با خون تاسیس شد.

 این شرکت با ارزش ۱۰ میلیارد دلاری‌اش موفق به جذب ۱.۴ میلیارد دلار سرمایه شد و هولمز را در ۳۱ سالگی تبدیل به جوانترین میلیاردر خودساخته کرد.

اما در سال ۲۰۱۵ انتقادهایی از سوی متخصصین پزشکی در خصوص روش‌های این شرکت مطرح شد و سال بعد کمیسیون بورس و اوراق بهادار امریکا به بررسی این شرکت پرداخت و اعلام کرد که تقلب گسترده‌ای در آن صورت گرفته است.

شرکت تعطیل شد و هولمز به پرداخت ۵۰۰ هزار دلار جریمه و ۱۰ سال ممنوعیت از داشتن سمت مدیریتی محکوم شد.

 

 

(Shyp (2013-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۶۲ میلیون دلار

 

استارتاپ حمل و نقل

 

Shype یک استارتاپ حمل‌و‌نقل on_demand بود و رقبایی چون Postmates, Instacart  وDoorDash   داشت که این رقبا بعضا خودشان تحت فشار غولی چون آمازون هستند. بنابراین بازار بسیار کوچکی باقی می‌ماند و رقابت در این بخش بسیار سنگین است.

این استارتاپ برای رقابت تصمیم گرفت بخش‌های پرطرفدار اما غیرسودآور خود را توسعه دهد. اما رشد کردن به هر قیمتی اشتباهی است که بسیاری از کسب‌و‌کارها مرتکب می‌شوند.

این شرکت حاضر در سانفرانسیسکو، در تقلا برای یافتن یک مدل مقیاس‌پذیر و توسعه یافتن در شهرهای دیگر ناکام ماند و علی رغم ارزش ۲۵۰ میلیون دلاری‌اش و سرمایه‌هایی که از سرمایه‌گذارانی نظیر Kleiner Perkins دریافت کرده بود نتوانست مقاومت کند.

 

 

(Telltale Games (2005-2018

 

کل سرمایه‌ی جذب شده: ۵۴.۴ میلیون دلار

 

استارتاپ بازی های رایانه ای

 

شرکت سازنده و توسعه‌دهنده‌ی بازی‌های رایانه‌ای مطرح که بازی‌هایی چون «مردگان متحرک»، «بازی تاج و تخت »و «بت‌من» را در کارنامه‌ی خود دارد امسال به طور غیرمنتظره‌ای اعلام تعطیلی کرد.

۹۰ نفر از کارمندان این شرکت در ماه نوامبر ۲۰۱۷ اخراج شدند و بعد از آن ۲۵۰ نفر دیگر هم در سپتامبر امسال به آن‌ها پیوستند.

به نظر می‌رسد این شرکت به مدت طولانی با مشکلاتی نظیر مدیریت ناکارآمد، تصمیم‌گیری‌های ضعیف و مسائل مالی دست و پنجه نرم می‌کرده است.

 

 

توضیحات بیشتر در مورد این استارتاپ ها را می توانید در لینک زیر مطالعه کنید:

Remembering the startups we lost in 2018

 

مطالب مشابه

ثبت دیدگاه جدید

نام ایمیل
دیدگاه